9,0
3.563 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-GR-GT3-Concept-exterieur-linksvoor-hero-dlrsts.jpg

Toyota presenteert GR GT3 Concept

Voorbode van nieuwe GT3-raceauto

Toyota is onlosmakelijk verbonden met de autosport. Daarom gaat Toyota GAZOO Racing zich intensiever inzetten voor de autosportambities van klanten. Een voorbode hiervan is de GR GT3 Concept, die een indruk geeft van een nieuwe raceauto voor de GT3-raceklasse. Deze raceauto wordt ook beschikbaar voor klanten. De GR GT3 Concept werd onthuld op de Tokyo Auto Salon 2022, waar Toyota ook de GRMN Yaris en GR Sport Concept liet zien.

Toyota-GR-GT3-Concept-exterieur-zijkant-1140.jpg
Gericht op de autosport

Bij de ontwikkeling van de GR GT3 Concept richtte Toyota GAZOO Racing zich volledig op de autosport, in plaats van dat een raceauto werd ontwikkeld op basis van een straatmodel. Eigenlijk precies zoals het eerder deed bij de Toyota GR Yaris. Daarbij maakt Toyota GAZOO Racing natuurlijk volop gebruik van de ervaringen die het opdoet met zijn eigen raceactiviteiten, zoals het FIA World Rally Championship en FIA World Endurance Championship.

Toyota-GR-GT3-Concept-exterieur-linkachter-1140.jpg
Super exclusief: GRMN Yaris

Op de Tokyo Auto Salon 2022 onthulde Toyota ook de exclusieve GRMN Yaris. Daarvan worden slechts 500 exemplaren gebouwd, allen voor de Japanse markt en te koop via een loting. De GRMN Yaris is nog eens 20 kg lichter dan de GR Yaris, nog eens 10 mm breder en ligt nog eens 10 mm lager op de weg. De ontwikkeling van de GRMN Yaris begon met de wens van ‘Morizo’ (Akio Toyoda, CEO & President Toyota Motor Corporation) om “auto's te kunnen leveren die kunnen worden aangepast aan individuen die actief zijn in de autosport.”

Toyota-GRMN-Yaris-exterieur-linksvoor-1140.jpg
bZ4X GR Sport Concept

Het derde model dat Toyota GAZOO Racing op de autoshow onthult is de GR Sport Concept op basis van de volledig elektrische bZ4X. De conceptcar laat zien dat milieubewustheid goed samengaat met geweldige rijprestaties. Met sportstoelen, grote banden en matzwarte carrosseriedelen onderscheidt de bZ4X GR Sport Concept zich duidelijk van de gewone versie.

Toyota-bZ4X-exterieur-linksvoor-1140.jpg
GR Heritage Onderdelen Project

Toyota GAZOO Racing houdt zich niet alleen bezig met nieuwe auto’s, ook de bestaande modellen worden niet vergeten. Voor iedereen die zijn geliefde Toyota op de weg wil houden is er nu het GR Heritage Parts Project. Daarbij worden onderdelen voor oude Toyota modellen weer opnieuw geproduceerd. Op de Tokyo Auto Salon laat Toyota GAZOO Racing een selectie onderdelen zien die dit jaar weer zullen worden uitgebracht. Dit zijn onderdelen voor iconische modellen als de A70 Supra, A80 Supra, Toyota 2000GT, Land Cruiser 40-serie en AE86 Corolla Levin/Sprinter Trueno.

Meer info over de Toyota GR Supra Inschrijven Toyota nieuwsbrief